Contoh Menu :
Karbohidrat 192 g, Protein 52 g, Lemak 40 g
Menu Bahan
Pagi (06.30)
Nasi Bistik Daging Nasi 100 g (3/4 gls)
Daging sapi 35 g (1 ptg sedang)
Minyak 5 g (1 sdt)
Sup Tomat Jamur Tomat + Jamur (sekehendak)
Snack Pagi (09.30)
Buah Apel 85 g ( 1 buah)
Siang (12.30)
Nasi Ayam goreng Nasi 200 g (1,5 gls)
Daging ayam tanpa kulit 40 g (1 ptg sedang)
Minyak 5 g (1 sdt)
Sup Kacang merah Kacang merah 20 g (2 sdm)
Minyak 2,5 g (1/2 sdt)
Tumis Brokoli Brokoli 50 g
+ wortel Wortel 50 g
Minyak 2,5 g (1/2 sdt)
Buah Jeruk 110 g (2 buah)
Snack Sore (15.30)
Jus Jambu Jambu biji 100 g (1 buah besar)
Malam (18.30)
Nasi Ikan Panggang Nasi 100 g (3/4 gls)
Ikan bandeng 40 g (1 ptg sedang)
Minyak 2,5 g (1/2 sdt)
Pepes Tahu Tahu 110 g (1 bji besar)
Sup Kembang kol Kembang kol 50 g
+ jagung muda Jagung muda 50 g
Minyak 2,5 g (1/2 sdt)
Buah Pisang 45 g (1 buah)
Wednesday, 24 August 2016
Standar Diet Diabetes Mellitus 1300 kkal
August 24, 2016
No comments
0 comments:
Post a Comment